[INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER] 

Hvem har kommet i julestemning? Min julestemning kom overraskende over meg i går, noe som skyldes siste eksamen som ble unnagjort tirsdag og dvs at jeg har juleferie for første gang på 10 år. (!!) Julestemningen resulterte i innkjøp av juletre, litt pynting hjemme, mer julekokkelering etterfulgt av en julefilm og hyggelig besøk med gløgg og denne julekaken dere får her. Fin oppskrift på julestemning om dere ikke allerede har den, og lukten av julekaken vil garantert bidra stort! Denne oppskriften gir 2 mellomstore julekaker, jeg vil anbefale å lage mer å fryse ned. Den første gikk ned på høykant allerede første dagen her.

Du trenger:

500 g hvetemel
300 g mandelmelk
60 g sukrin gold
1 ts tørr gjær
20 g akasie honning
1 ts nellik
2 ts kanel
2 ts kardemomme
75 g smøremyk rapskokos smør
50 g rosiner
50 g tranebær

Fremgangsmåte:

 1. Ha rosiner og tranebær i en bolle med lunket vann
 2. Bland alt det tørre i en bolle
 3. Ha i melk og honning og bland i en kjøkkenmaskin i ca 10 min. Tilsett mer mel dersom deigen er veldig klissete
 4. Tilsett så smør og elt til alt smøret er godt blandet i deigen og deigen slipper kantene, ca 10 min
 5. Hell vannet av rosinene og tranebærene, klemt ut alt overflødig vann og bland inn i deigen i siste sekunder. Pass på så de ikke blir most.
 6. Dekk bollen med plast og sett et lunt sted i ca en time til deigen blir dobbelt så stor
 7. Ha litt mel på benken, del deigen i to, kna hver del lett et par ganger med hendene, form to runde boller og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La de hvile i en time.
 8. På en bakepapirkledd stekeplate former du deigen slik du ønsker. Du kan også bruke former.
 9. Pensle med egg eller melk og lag 3 snitt med en skarp kniv ca 1 cm dype i deigen
 10. Stek på forvarmet ovn på 175grader, på nederste rille med over og undervarme i ca 20-25 min. Se til kaken etter 20 min, den skal være lett gyllenbrun på toppen.
 11. La den kjøles litt ned og server med fersk brunost eller et tykt lag med smør
 12. Oppbevar i plast i kjøleskap for å bevare ferskheten, og den er like god dagen etter.

Kan fin fryses, la den da tine på benken.

Produktene jeg bruker får dere kjøpt hos min samarbeidspartner Kinsarvik Naturkost, de har ALT det måtte være innenfor baking, kokkelering og søte smaker. Ta en titt ,du finner garantert noe du liker <3

Håper dere prøver oppskriftene mine, og tagg meg gjerne på instagram så jeg får se kreasjonene deres! 

@bettinakojan <3