[INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER] 

En kan ALDRI få for mange varianter av energi kuler, og det er bare kreativiteten som stopper for det hele er en sabla enkel prosess. De er rå, trenger ingen steking, ingen baking og veldig lite jobb sånn i det hele. Nå i desember var jo ønsket mitt å stille opp med brente karamelliserte mandler, lussekatter med safran og la hele leiligheten lukte boller og jul, og da spesielt i dag mtp at det er 13. desember og Luciadagen! Nå har det seg slik at jeg er jeg midt i en eksamensperiode og da går det raskere å kokkelere sammen noen energi kuler og de er perfekte å ha for å raskt få opp et synkende blodsukker når man studerer. Et tips til alle studenter der ute. De passer også perfekt til en «pick me up» etter trening eller som et tilskudd til lunsjen for litt ekstra energi. Sunne, enkle og EKSTREMT gode. Så frem til eksamen er fordi, så kommer det også enkle oppskrifter fra meg. To varianter på energi kuler coming up! 

Peanøtt & kaffe kuler
(5 stk)
50 g violife smøreost
3 ss sukrin gold
40 g peanøttmel
1 ts kaffe
1 ts kakao
1 ss kokosolje
Kakaopulver (til å rulle i)

Fremgangsmåte:

  1. Bland smøreost og sukrin gold til en kremete blanding
  2. Rør inn peanøttmel til en tørr blanding
  3. kok opp litt varmt vann og tilsett kakao og kaffe, 3-4 ss er nok
  4. Tilsett så 1-2 ss (ca 15g) melblandingen av kakao og kaffe til den tørre blandingen til du får en jevn og fast blanding
  5. tilsett 1 ss flytende kokosolje
  6. Rull 5-6 like store kuler og rull de så i kakaopulver
  7. Legg på et fat i kjøleskapet i 1-2 timer til de har blitt faste

Lakriskuler
200 g dadler
3 ss lakrisrotpulver
1 ss kokosolje
1 klype salt
Lakrispulver til å rulle i

Fremgangsmåte:

  1. Ha alt i en  god blender og bland godt til en jevn klumpfri masse
  2. Rull 5-6 små kuler med hendene og rull så kulene i lakrispulver
  3. Sett gjerne i kjøleskapet 1-2timer for å få de fastere

Produktene jeg bruker får dere kjøpt hos min samarbeidspartner Kinsarvik Naturkost, de har ALT det måtte være innenfor baking, kokkelering og søte smaker for en koselig juletid på kjøkkenet. 

Håper dere prøver oppskriftene mine, og tagg meg gjerne på instagram så jeg får se! 

@bettinakojan <3