[INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER]

Risboller dere! Dette vekker så herlige barndomsminner for meg! Og puffa ris! Husker jeg ELSKET disse sjokoladekledde risbollene som barn, og aldri har jeg lagd de før, men gud så enkelt det er. De lager nesten seg selv og det tar deg toppen 10 min på kjøkkenet, det har vi vel tid til? Jeg valgte å lage mine på skikkelig gode og økologiske råvarer, dette er selvfølgelig ikke nødvendig, men det gav en skikkelig god, fyldig og noe bitter sjokoladesmak. Her er det bare å tilsette mer søtt for å få de så søte og gode som du selv ønsker. De er verdt de 10 minuttene, det lover jeg! 

Du trenger:
(ca 12 stk risboller)
100 g kakaosmør
100 g kakaomasse
2 ss sterk kaffe
1 egg
60 g sukrin
Agave sirup (kan sløyfes)
80 g puffa ris
Muffinsformer eller bakepapir

Fremgangsmåte:

  1. Visp egg og sukrin til eggedosis, med sukrin må noe lenger tid påberegnes enn vanlig sukker for å få eggedosis, så litt tålmodighet her
  2. I et vannbad eller mikro, varm opp kakaosmør og kakaomasse til det blir flytende og blander seg til sjokolade.
  3. Tilsett kaffe i blandingen, å smak til om du ønsker søtere så tilsetter du agave sirup etter smak
  4. Vend sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott så du bevarer luften. Jobb til det er helt jevnt blandet.
  5. Bland så inn puffet ris i blandingen
  6. Ha en god spiseskje med blandingen i hver muffinsform
  7. Sett i kjøleskap til de har blitt faste, minst en time

Produktene jeg bruker får dere kjøpt hos min samarbeidspartner Kinsarvik Naturkost, de har ALT det måtte være innenfor baking, kokkelering og søte smaker for en koselig juletid på kjøkkenet. Denne helgen har de tilbud på MASSE julevarer og 20% på produkter fra Funksjonell Mat.

Håper dere prøver oppskriftene mine, og tagg meg gjerne på instagram så jeg får se!

@bettinakojan <3