[INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER]

I dag er det ingen vanlig dag, i dag er det 2. desember, det er første søndag i advent og vi er offisielt inne i årets koseligste måned! Som tilsier at jeg får endelig lov til å drikke julebrus og spise klementiner hjemme. Det har vi en ørliten regel på, og det er faktisk veldig greit. Det gjør liksom desember og julen enda koseligere når jeg må vente litt, samtidig som at julen ikke blir FOR lang mtp at mye av julepynt og julevarer kommer allerede i oktober. DET synes jeg blir FOR lenge og julestemningen forsvinner før julaften. Nå som vi har kommet til helg er det tid for å bake noe godt, teste ut nye oppskrifter og nå som vi er i desember, kjenner jeg også litt ekstra på bakegleden her hjemme. Disse muffinsene er ikke direkte julebakst, men de er litt julete av seg med en krydret smak og et hint av nellik. De er hovedsakelig lagd på søtpotet og det er også her den saftige, søte smaken kommer fra. Jeg elsker å bake med plantebaserte ingredienser og ting fra naturens side som søtpotet, gresskar og dadler. Sødmen er allerede så tilstede at det er veldig lite som trengs for å optimalisere smaken. Det samme gjelder for disse og de er som det meste jeg lager, veldig enkle og går fort for seg.

Muffins:
(ca 8-10 små)
200 g søtpotet (ferdig bakt masse)
75 g havremel
30 g sukrin gold
15 g flytende kokosolje
20 g agave sirup
30 g peanøttsmør
50 g vanilje yoghurt (jeg har brukt Yokos plantebasert yoghurt)
2 egg
1 ss kanel
1 ts kardemomme
½ ts nellik
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron

Topping:
Gryr kremfløte
Mandelessens
Tørket bringebær

Fremgangsmåte:

  1. Bak søtpoteter til de er helt myke, skrap så ut innholdet i en bolle. Kast skallet.
  2. Bland inn alle ingrediensene med søtpoteten til du får en fin, glatt røre
  3. Ha røren over i muffinsformer, røren skal være fast.
  4. Stekes på 175 grader i 20-25 min
  5. Kjøl ned før du tar på toppingen
  6. Visp krem av Gryr og tilsett et par dråper mandel essens, smak til
  7. Bruk en sprøytepose med tipp til toppingen
  8. Strø over knust, tørket bringebær eller annet du har for hånden

Ingrediensene til disse samt produkter til andre oppskrifter på bloggen får du hos min samarbeidsparter Kinsarvik Naturkost.

Tagg meg gjerne på instagram om du prøver deg på noen av oppskriftene mine <3 @bettinakojan