[INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER]

Jeg har egentlig aldri vært noen stor fan av gjærbakst og heller ikke hatt tålmodigheten til å bake det selv. Jeg har alltid valgt sjokolade fremfor boller og lagd mer kaker som ikke trenger heving og som gjør seg selv. Så fikk jeg plutselig lyst til å prøve meg på boller da, og som med alt annet i livet så måtte det litt «prøv og feile» til for å lykkes. På forsøk nummer to landet jeg disse og det gikk fort ned 3-4 stk på rappen. Jeg konkluderte med at disse var GODE! Selv om jeg allerede har planer om å perfeksjonere disse, ble jeg såpass fornøyd med resultatet at jeg vil dele det videre med dere. Hvem vet, kanskje dere får de bedre enn meg?

Boller:
500 g finmalt speltmel
200 g fingerlunket mandel melk
160 g fingerlunket vann
40 g smeltet kokos & raps smør
3 ss sukrin gold
1 ts/7 g hurtiggjær
1 ts salt

Fyll:
35 g kokos & raps smør
3-4 ss sukrin gold
Kanel
Kardemomme

Topping:
Sukrinmelis
Mandelmelk

Fremgangsmåte:

 1. Bland fingerlunket melk med gjær, salt og sukrin, tilsett så 1/3 av melet og deretter litt og litt av mel og vann til du har alt melet i bollen. Vær sparsom med vannet, det er ikke sikkert du trenger alt. Deigen skal ikke være veldig klissete, men løsne lett fra kanten i bollen under elting. Elt sammen deigen i ca 10 min med en eltekrok i en kjøkkenmaskin. Har du ikke dette kan du godt bruke hendene, men da må du beregne noe lenger tid.
 2. Form deigen til en ball med hendene å ha den så over i en tørr bolle. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og gjerne plast. Sett på en lun plass i ca 1 time.
 3. Når deigen har blitt ca dobbelt så stor banker du den flat og kjevler uten en firkant på ca 40×30 cm.
 4. Smør et godt lag med smør nesten helt ut til kantene, la det være igjen 1 cm. Strø over godt med sukrin gold, kanel og kardemomme.
 5. Rull fra langsiden til du har en lang, tykk rull
 6. Del opp i biter på ca 3-4 cm brede, bruk enten en skarp kniv å kutt forsiktig eller bruk tanntråd til å dele opp med. På denne måten synker ikke snurrene sammen på siden.
 7. Smør en form med smør og strø sukrin gold i bunn.
 8. Legg de ferdig oppkuttet snurrene i formen, med god plass mellom hver.
 9. La de etterheve i ca 30 min min et kjøkkenhåndkle og plast over.
 10. Stek på varmluft på 175 grader I 20-25 min, avhengig av strl. Sjekk etter!
 11. Kjøl ned og top med glasur

Produktene får du kjøpt hos Kinsarvik Naturkost