[Inneholder sponsede produkter]

We have a WINNER!

Dette dere, er en sjokoladekake HELT utenom det vanlige og har nå blitt min «go to» kake når jeg har lyst på en skikkelig saftig, smaksrik, luftig sjokoladekake. For den er virkelig helt fantastisk! Og det hjelper jo at den i tillegg er sunn, fri for sukker, melkeprodukter og eneste melet som er i den er kokosmel, så den er også glutenfri. Her er en kake for alle og enhver, og selv om den er av den sunne sorten så er smaken en sjokoladekake verdig. Hovedingrediensen i denne passer helt utmerket til årstiden vi befinner oss i nå, så jeg anbefaler dere ved første mulighet å kjøpe inn gresskar, nærmere bestemt flaskegresskar også kjent som butternut squash. Dette er en kake dere MÅ teste!

Til kaken:
330 g butternut squash
125 g dadler
5 egg
80 g akasie honning
60 g peanøttsmør
60 g raw kakao pulver
70 g kokosmel
10 g natrium (baking soda)

For toppingen:
250 g avokado
125 g dadler
100 g akasie honning
50 g peanøttsmør
50 g raw kakao pulver

Fremgangsmåte:

  1. Del gresskaret på langs i 2 og stek med kjøttet ned på et bakepapir på 180 grader til skallet og innholdet er mykt.
  2. Mens gresskaret stekes kan du gjøre klar dadlene, 250 g totalt som du senere deler på to. Rens dadlene fri for steiner, ha de over i en kasserolle, dekk med vann og la trekke på medium varme til dadlene har blitt myke og vannet har trukket seg en god del inn. Bruk en blender til å lage daddelpuré når dette er klart.
  3. Når gresskaret er stekt fjerner du gresskarkjernene, skraper ut gresskarkjøttet, måler opp slik at du har mengden du behøver til kaken og lager en gresskarpuré i ne blender. Ha så over i en bolle.
  4. Tilsett nå halvparten av daddelpuréen og resten av ingrediensene til kaken
  5. Bland godt til  en glatt blanding, helst med en vips.
  6. Smør en form på ca Ø 18/20 cm og tilsett blandingen
  7. Stekes på forvarmet ovn på 175 grader i 30 min
  8. Bland ingrediensene til toppingen mens kaken steker, sett denne i kjøleskapet så den får festet seg.
  9. La kaken kjøle seg godt ned før du tar på toppingen, del gjerne kaken i to på langs og ha en lag med toppingen i midten som en krem.
  10. Pynt med det du ønsker, jeg har brukt bjørnebær, rips og ferske fiken.

Håper dere tester oppskriften, for dette er virkelig en søt og god sjokoladekake da den inneholder både honning og dadler som er veldig søtt. Om dere prøver dere på kaken så tagg meg veldig gjerne på instagram så jeg ser kreasjonene deres og vet at dere tester oppskrifter jeg legger ut. @bettinakojan <3