Raw food er noe jeg har blitt skikkelig hekta på, og det går MYE i kaker. Hvorfor kaker? Fordi de er så utrolig enkle å lage, så lenge du har en GOD blender. Og de holder seg freshe i flere uker. Blenderen jeg bruker til disse kakene er den blenderen som er ekstratilbehøret på Kenwood kjøkkenmaskinen. Den får jobben gjort, men mtp hvor mye jeg bruker blenderdelen, så ser jeg at det blir nok en liten investering i en litt kraftigere sak som egner seg mer for hard blending. Om det er noen som har tips til GODE blendere der ute så tar jeg med glede i mot tips. Jeg vurderer Vitamix Pro 750 etter å ha lest meg litt opp på kraftige blendere, og det er viktig for meg at den klarer tøffe oppgaver som nøtter, dadler og frosne bær. Noen som har erfaringer med denne? Until then, så duger Kenwood’en, med litt ekstra tålmodighet og kjærlighet underveis i kokkeleringa.

Denne fløyelsmyke, noe syrlige og grønne kaken ble til da vi fikk oss mynteplante på balkongen i sommer og jeg ble litt usikker på hva annet enn en mojito jeg kunne bruke de til. Så, min samboer kom faktisk med dette forslaget. NOEN er VELDIG glad i kake, kanskje hakket mer enn meg, så da ble det kake da. Jeg er jo ikke vond å be. Denne er melkefri, ja selv om det kalles «Cheesecake» så er den helt uten meieriprodukter. Bløtlagte cashewnøtter er det som danner det kremete, ostelignende fyllet og gjør den da også vegansk. Kaken er også fri for sukker og kunstig søtning, og fargen er helt naturlig og kommer fra Matcha. En kake som ikke er for søt og ikke for syrlig, men noe midt i mellom og perfekt om det skulle være lunsj eller dessert.

Prep tid: 15 min.

[Inneholder sponsede lenker]

Bunn:
130 g Dadler uten stein
100 g Bare Bra hasselnøtt & kokos granola
10 g Raw agave nektar
2 ss Kokosolje

Fyll:
240 g Cashewnøtter
4 ss Kokosolje
150 g Fullfett kokosmelk
20 g Raw agave nektar
Juice fra 2 store lime
2 ss Matcha pulver
1 god klype friske mynteblader

Fremgangsmåte:

  1. Bløtlegg cashewnøtter i vann i kjøleskap i minst 5 timer før du skal lage kaken.
  2. Bruk en god og kraftig blender og tilsett alle ingrediensene til bunnen først, begynn ALLTID med vått/bløtt først og det tørre deretter. Blend til en glatt og jevn masse.
  3. Spre bunnen jevnt utover en form på ca 20 cm i diameter, trykk den godt utover. Sett i fryser mens du lager fyllet.
  4. Ha så alle ingrediensene til fyllet i en ren blender og kjør til du har en kremete, og helt silkeglatt blanding. Tilsett mer Matcha pulver om du ønsker sterkere grønnfarge på kaken, det er dog noe smak i matcha så smak til.
  5. Ta bunnen ut av fryseren, spre fyllet jevnt utover bunnen og sett tilbake i fryseren i 5-6 timer. Tips her er å dunke formen i kjøkkenbenken slik at fyllet «detter ned» og blir på denne måten helt slett på toppen. Den blir definitivt penest på denne måten.
  6. Pynt kaken med valgfritt dekor når den har stivnet og ta den frem ca 20 min før den skal serveres så den tiner nok til å kuttes i.

Tips! Hold kniven litt under varmt vann før du skal kutte i kaken, den sklir lettere og stykkene blir penere på denne måten. Kaken oppbevares i fryseren og holder seg bortimot 4 uker (!) Ganske fantastisk, om du klarer å spare da.

Tagg meg gjerne på instagram: @bettinakojan om du bruker mine oppskrifter. Det er så utrolig gøy å se dere lager noe som er mitt <3 Og det er mer i vente enn «bare» kaker fremover. Følg med for oppskrifter og superenkle tips til både frokost og lunsj som lager seg selv.