På tide jeg kom i gang med kokkeleringen igjen, og dette feires med en kake som til dags dato er på toppen over hva jeg har produsert i kjøkkenet. En Raw cake fri for meieriprodukter, gluten og sukker (med unntak av kjeks i bunnen). Jeg har lenge hatt lyst til å begi meg ut i raw food verdenen av baking, men det har virket som en tålmodighetsprøve og tidskrevende, noe som har alltid vært litt i mot hva jeg har hatt lyst til å formidle med matlaging da jeg vet mange har lite tid og vil gjerne ha noe raskt og enkelt. Vel, jeg tok feil. Sett bort i fra frysetiden og bløtlegging av nøttene tar dette toppen 10 min, det ER enkelt og resultatet ble helt fantastisk! Jeg kommer fremover til å bryne meg stort på raw cakes av alle typer og varianter og det er med stor glede å kunne dele denne med andre bakeglade, rawfood entisiaster (eller ei) som meg.

[Inneholder sponsede lenker]

Bunn:
6 Ginger crunches (132g)
8 Store dadler /180 g
2 ss Kokosolje

Fyll:
160 g Cashewnøtter (legges i vann minst 5 timer)
70 g Smørbar økologisk kokossmør
4 ss Ingefær sirup (48 g)
1 ½ Stor lime (juicen) (60 g)
1 ts Gurkemeie

Fremgangsmåte:

  1. Bløtlegg cashewnøtter i vann i minst 5 timer før du skal lage kaken
  2. Bruk en god og kraftig blender og tilsett alle ingrediensene til bunnen, begynn ALLTID med vått/bløtt først og det tørre deretter. Blend til en glatt og jevn masse.
  3. Spre bunnen jevnt utover en form på ca 20 cm i diameter, trykk den godt utover. Sett i fryser mens du lager fyllet.
  4. Ha så alle ingrediensene til fyllet i en ren blender til du har en kremete, glatt blanding.
  5. Ta bunnen ut av fryseren, spre fyllet jevnt utover bunnen og sett i kjøleskap i 4-5 timer.
  6. Pynt kaken når den har stivnet og server kald.

Kaken kan stå i 2-3 dager i kjøleskap og den er faktisk enda bedre på dag 3 enn første dag da både bunn og fyll får satt seg skikkelig. La stå kaldt rett før servering, da er den både kald, kompakt og definitivt best.

Ut dagen i dag er det 20% rabatt på HELE butikken til Kinsarvik Naturkost så sikre deg dine favoritter og gjør klar for MYE baking fremover. Bruk koden 90KN å få 20% på hele handlekurven din, tilbudet gjelder KUN til 23:59.