[Inneholder sponsede lenker]

Påskekos på sitt beste, kvikklunsj, en appelsin og kanskje en solo super? Det er ihvertfall barndomsminner fra solveggen på fjellet eller etter en kald tur i skisporet. Minner skal leves på og huskes. Men med bypåske i år blir det heller kokkelering på kjøkkenet og hva passet vel bedre enn en skikkelig saftig sjokoladekake med et hint av appelsin. Ikke for mye, men akkurat nok til at du merker det er noe der. Den er fri for gluten, meieriprodukter og sukker. Godt for både kropp og sinn.

Gjennom påsken er jeg så heldig å få dele ut en rabattkode til alle dere på Kinsarvik sine sider. Min fantastiske samarbeidspartner på ALT til baking. Det er tross alt påske og bruker dere koden BPÅSKE får dere 20% rabatt på HELE nettbutikken. Så nå har dere en kjempe mulighet til å fylle opp skapene og gjøre dere klare til å bake masse fantastiske kaker, muffins, pannekaker, hva enn det måtte være som frister. Det kommer mer herfra så bare å hamstre! Gå til Kinsarvik Naturkost her.

Du trenger: 

3 egg

100 g self raisin flour

4 ss kakao

2 ss sukrin gold

80 g ferskpresset appelsinjuice (saften fra 1 appelsin)

50 g havremelk

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts ingefær (kan sløyfes)

 

Topping:

150 g kremost naturell

2 ss kakao

2-3 ss sukrin melis

 

Fremgangsmåte:

  1. Skill eggene og hviten i to separate boller.
  2. Bland plommene med alle ingrediensene over med unntak av 3 ss sukrin gold, disse skal stivpiskes med hviten. Bland til en jevn røre.
  3. Stvpisk hviten med 3 ss sukrin gold i den andre bollen til du får eggehvitefluff og du kan snu bollen opp ned uten at blandingen detter ut.
  4. Vend forsiktig en og en skje med fluffen inn i den andre røren til du får en fin og luftig røre.
  5. Kle en kakeform i bakepapir eller olje.
  6. Hell røren i formen og stek på 175 grader i 30-35 min. Sjekk med en pinne når det nærmer seg.
  7. Bland sammen de øvrige ingrediensene til toppingen og smør et tykt lag over kaken når den har kjølnet noe. Bruk gjerne en visp for å få den litt mer fluffy. Rasp over mørk sjokolade og nyt!