[Sponsede linker]

Long time no blogg! Og nytt bloggdesign! Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, og her kommer en ny oppskrift på helt fantastiske sjokolade og peanøttmuffins. Verdt å vente på, spør du meg. Er det to ting jeg virkelig er svak for så er det nettopp disse to, sjokolade og peanøttsmør. I disse er det dog en litt sunnere variant av sjokolade og en fettredusert variant av peanøttsmør, en du lager selv uten olje og som fint kan brukes til mer enn bare i muffins. På brødskive eller i smoothies er bare to av mange eksempler. Disse muffinsene er fri for egg, inneholder ikke meieriprodukter, de er glutenfrie og veganske. Muffinsen er fluffy, saftig, og søte med et snev av salt og er simpelthen uimotståelige, det ble ikke spart på en smule her i går’n. De har en søt og kremete ostekremtopping med sjokolade som setter prikken over i’en. Og det beste av alt, de lages på 25 min fra start til slutt, og det inkluderer steketiden. Disse MÅ du faktisk prøve!

Du trenger:

(Ca 7 stk muffins)

40 g self raising flour

30 g lettkokt havregryn

50 g peanøttmel

80 g mandelmelk

3 ss raw kakao pulver

3 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Topping:

1 pakke vegansk smøreost

100 g sukrinmelis

2 ss raw kakao pulver

Kakao nibs til å strø over

 

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Bland peanøttmel med ca 10 ss vann til du får en peanøttsmøraktig konsistens
  3. Bland sammen alle de andre ingrediensene i en blender eller med en visp.
  4. Tilsett 2 ss/90 g av peanøttblandingen og bland godt inn.
  5. Smør muffinsformer med litt kokosolje eller bruk papirformer.
  6. Tilsett 2 ss, ca 2/3 av muffinsformen med røre
  7. Stek i 13-15 min midt i ovnen.
  8. Bland sammen ingrediensene til toppingen, unntatt kakao nibs, med først en skje så en visp for å få den god og luftig.
  9. Smør eller sprøyt toppingen på muffinsene og strø over med sprø kakao nibs.
  10. Nyt!

Jeg er så heldig å samarbeide med Kinsarvik Naturkost og de ser til at jeg har alt jeg trenger for å få utfolde meg og være kreativ på kjøkkenet. De har det råeste utvalget av rawfood jeg har sett samlet på en plass og et sjokoladesortiment jeg enda ikke har kommet meg igjennom. Jeg har blitt totalt forelsket i en rekke av deres veganske produkter og bruker disse flittig da jeg ikke lenger spiser meieriprodukter fra ku. De har et hav av kvalitetsvarer og jeg er stolt av å kunne fremme Kinsarvik. Om du ikke har sett på siden deres enda anbefaler jeg det på det varmeste. Nå er det også 40% rabatt på en mengde påskesnacks hos dem, og neste uke er jeg så heldig å få dele en liten godsak med dere her på bloggen og instagram. Sjekk siden deres her: https://www.kinsarvik.no