Disse ble så gode at jeg selv ble overrasket og må jobbe med å ikke spise opp alle selv. Søtt møter salt går sjeldent feil, spesielt ikke når det kommer til sjokolade her i hus, så det er en lettelse at det finnes sunne alternativer. Disse er nykomlingene består av hjemmelaget, sukkerfri og melkefri sjokolade og salt økologisk peanøttsmør. Så enkelt å lage, godt for smaksløkene, det lille søtbehovet og sunt for kroppen og sjela. Har du 10 min til overs, så har du tid til å lage disse.

Du trenger:

100 g rå kakao

3-4 ss agave nektar / honning

80 g kokosolje

Peanøttsmør

Fremgangsmåte: 

  1. Du trenger muffinsformer eller lignende, gjerne i silikon som ikke fester seg
  2. Lag sjokoladen i en bolle ved å blande sammen alt, unntatt peanøttsmøret, pisk til en glatt, klumpfri røre
  3. Ha en tynt lag sjokolade i formene, ca 1 ss i hver (jeg hadde 6 stk)
  4. Sett formen i kjøleskapet et par minutter til sjokoladen har stivnet, jo tynnere lag, desto raskere går dette.
  5. Når sjokoladen har stivnet tar du ca 1 ss med peanøttsmør (eller mer om du vil) midt i sjokoladen i formene
  6. Ha så mer av sjokoladeblandingen over peanøttsmøret så det dekker og gir en flatt yte
  7. Sett formene så tilbake i kjøleskapet (evt fryser) i ca 10 min til sjokoladen på nytt er stivnet
  8. Voila!

Du har nå noen nydelig, sunne Chocolate Peanut Butter Cups klare som kan nytes umiddelbart. Du bestemmer selv tykkelsen på både lagene meg sjokolade og peanøttsmøret. Husk at siden sjokoladen er hjemmelaget kan du jo bare lage mer om du ønsker, og det er jo så greit når det går så raskt som det gjør her. Oppbevar disse i kjøleskapet og ta de ut når de skal serveres.

Tagg meg gjerne på instagram (@bettinakojan) om dere tester de ut.