Hytteliv gir en kreativ sjel et godt spillerom for nye oppskrifter. Er i skrivende stund på en herlig hytte på fjellet i Nesbyen. Snø så langt øyet kan se, stille og rolig rundt oss og hvilepulsen sikkert på 50. Sen frokost ble hjemmelagde rundstykker, stekte egg og bacon, masse godt pålegg med frisk frukt og grønnsaker. Helt perfekt i godt selskap. Jeg vil dele rundstykkene med dere, de ble noe på slump, men de er veldig enkle så litt +/- gjør ikke det store her. Disse kan fint fryses også noe som er ypperlig da oppskriften her er ganske stor. Vi er tross alt fire matglade på tur så her var det bare å doble opp på alt.

Du trenger: 

(ca 12 rundstykker)

350g bokhvetemel

350g speltmel

200 g oatly creme fraiche

ca 1,5-2 dl mandelmelk

2 stk revet gulrot

2 ss olje

3 ts bakepulver

Litt salt

Litt pepper

1 egg til pensling

grsskarkjerner til topping

Fremgangsmåte:

  1. Begynn med alt det tørre i en bolle
  2. Bland gulroten inn med det tørre
  3. Tilsett creme fraiche og olje i bollen og bland dette godt sammen med det tørre
  4. Spe på med litt og litt melk mens du knar til en deig. Det skal bli en jevn konsistens og noe seig og klibrig vil den bli.
  5. La deigen gjerne stå i 15 min så den får festet seg litt
  6. Rull 12 like store boller og legg på bakepapir
  7. Rør sammen et egg og pensle lett på toppen av rundstykkene
  8. Strø over gresskarkjerner
  9. Stek i 10-15 min på 170 grader
  10. Serveres umiddelbart med noe godt pålegg eller stekt egg

God helg og en nydelig lørdag til dere <3