Nå er det snart jul og det er på tide å komme i gang med julebakst, og som vanlig prøver jeg meg frem på nye og spennende oppskrifter og smaker som minner om jul, men som samtidig er sunne og passer for alle. Og enkle, selvfølgelig. Første julebakst ut, av forhåpentligvis mange, er disse deilige muffinsene som kan minne litt om pepperkaker i smak og er fantastisk luftige med en nydelig, kremete og fluffy sjokoladetopping. Jeg legger de fort på topp 3 av bakevarer og oppskrifter jeg har laget og håper de blir en del av julebaksten hos flere i desember.

Du trenger:

Muffins: (ca 8stk)

80 g speltmel

20 g mandelmel

1 egg

2 eggeplommer

1 ss kokosolje

1 dl mandelmelk

2 ss sukrin gold

3 ts kanel

3 ts kardemomme

3 ts ingefær

3 ts nellik

1 ts bakepulver

Topping:

1 boks fullfett kokosmelk

100 g mørk kokesjokolade

2 ss kokosolje

3 ss mørk kakao

2 ss sukrinmelis

Fremgangsmåte:

Muffins:

  1. Bland alt det tørre i en bolle
  2. Tilsett egg og rør inn med en sleiv
  3. Ha i melken og visp godt til en jevn røre, smak gjerne til med mer krydder av enten det ene eller andre
  4. Fyll muffinsformene 2/3 fulle med røre, det skal være nok til 8 stk vanlige muffinsformer
  5. Stek på rist i midten av ovnen på 175 grader i 15-17 min

Topping:

  1. Stivpisk kokosmelk og sukrinmelis til en fluffy kokoskrem, den må jobbes litt med.
  2. Tilsett så kakao og pisk denne godt inn, det skal være helt klumpfritt
  3. Smelt kokesjokolade i vannbad og hell så over i kremblandingen og bland denne inn
  4. Sett kremen i kjøleskapet ca en times tid til du har fått en fast og kompakt blanding, du har nå en nydelig topping

La muffinsene få hvile på benken og bli kalde før du har på toppingen ellers vil denne smelte og skli av. Bruk en sprutepose med rosetipp for å få en fin liten snurr på glasurtoppingen, men denne er altså like god uansett hvordan den ser ut. Fancy eller ikke.

Nyt julebakst, juleforberedeles og årets koseligste måned <3