Jeg elsker frokost! Om det er tidlig frokost eller sen. Søndagsfrokost er definitivt min favoritt da de er lagd for en stor, rolig frokost hvor jeg har tid til å lage noe av ALT. Men når det ikke er søndag og jeg ikke har verken tid eller mulighet til å diske opp med både pannekaker, smoothiebowls og fancy omeletter tyr jeg alltid til chia pudding. Jeg tror jeg kan lage chia pudding i alle smaker som er og den ene er bedre enn den andre. Men noe som går mye igjen i det jeg lager er helsefremmende ingredienser, som i denne gurkemeie chia puddingen, fylt med anti-inflammatoriske egenskaper, og kjærlighet. alltid kjærlighet.

Du trenger:

(1 porsjon)

Pudding

15g Chiafrø

30g karamellproteinpulver

1 ts gurkemeiepulver

1 ts kanel

2dl mandelmelk

Kokoskrem

1/2 boks flytende kokosmelk eller det tykkeste laget i kokosmelken

1 ss sukrinmelis (kan sløyfes)

1 ss karamell- eller vaniljeproteinpulver (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

 1. Bland alt det tørre i en skål.
 2. Hell over melk og rør godt så du ikke får klumper, men en glatt blanding.
 3. Litt avhengig av type proteinpulver så tilsetter du evt mer veske om nødvendig
 4. Sett blandingen inn i kjøleskapet i minst 15-20 min til chiafrøene har trukket til seg veske og blitt en mer puddinglignende konsistens. Beste blir rundt en time eller lenger.
 5. Frøene sveller veldig i kontakt med veske så om du ønsker å spe på med mer melk for å få en mindre kompakt pudding er det også en mulighet.
 6. Mens blandingen godgjør seg i kjøleskapet lager du kokoskremen.
 7. For en tykkere variant bruker du det fete laget av kokosmelken, ellers fungerer det ypperlig med vanlig flytende kokosmelk også, men se til at det er fullfett og ikke lett.
 8. Ha kokosmelken i en bolle, bruk en elektrisk visp og pisk melken til den blir kremete. Tilsett sukrinmelis og proteinpulver og visp  videre i 1-2 min.
 9. Når blandingen i kjøleskapet har tyknet har du fått chiapudding. Ha puddingen over i et glass, legg på et lag med kokoskrem og topper med feks pistasjnøtter og kakaonibs.
 10. Perfekt frokost, lunsj eller dessert om du ønsker. Chiapuddingen holder seg godt i kjøleskapet over natten om du vil ha den med deg dagen etter.
 11. Nyt!