God lillelørdag!

Blir du noengang lei pannekaker? Vel det blir ikke jeg og kan prøve meg frem og tilbake på uendelig mange oppskrifter, finne inspirasjon og leke meg med både kjente og ukjente ingredienser. Nå er ikke denne av de veldig fjerne oppskriftene, og den er både enkel som seg hør og bør og som er hovedingrediensen til denne bloggen, og veldig, veldig god. Lite karbohydrater da det er kokosmel som er brukt, mye proteiner og metter mye. De er like gode kalde som varme og passer perfekt i matboksen dagen etter. Det fine med å bruke kokosmel er at de blir så fluffy og gjør seg veldig godt selv uten noe smakstilsetning, for de som er glad i kokos vel og merke. Det er jeg, og både steker i kokosolje og topper de gjerne med enda mer kokos. Viste du at kokos også er en helt fantastisk fettkilde og blir direkte brukt av kroppen som energi? Noe å tenke på når du velger fettkilder og hva du bruker på kjøkkenet.

Du trenger:

(1 stor porsjon)

40 g kokosmel

1 egg

150 g eggehvite

1/2 dl GoGreen kokosmelk

1 ss sukrin gold

1 ts kanel

1 ts bakepulver (kan sløyfes, men de får en ekstra fluff)

Fremgangsmåte: 

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt til du får en jevn og klumpfri blanding. Bruk håndmikser om du har det.
  2. Spe på med litt melk om røren blir for tykk da kokosmel trekker til seg mye veske. Røren skal være litt god og tykk, og det er bla dette som gjør disse så fluffy og gode.
  3. La røren svelle 10-15 min for å bli enda tykkere før du begynner stekingen.
  4. Forvarm en stekepanne på medium varme, da det er enklere å få fine pannekaker når pannen har nådd sin temperatur.
  5. Stek i litt kokosolje om du ikke har en oljefri stekepanne, dette gjør pannekakene om enda bedre.
  6. En pannekake er 1 god ss røre så du kan lage 3-4 stk av gangen. Stek til de begynner bli litt tørre på den»bløte» siden. De skal bli gylne på begge sider.
  7. Husk det er mye veske i denne røren noe som gjør at pannekakene må få litt ekstra tid i pannen før du snur de, så litt tålmodighet kreves her. Jeg vil tippe ca 2 min på første siden og bare et lite min på andre.
  8. Topp med hva enn du måtte ønske, ferske bær, frukt eller honning er bare noen av mange kombinasjoner jeg går til her.
  9. Nyt!

Om du ikke gjør det, følg meg gjerne på instagram og tagg meg om du prøver noen av oppskriftene mine, @bettinakojan

Ha en nydelig dag <3