Velkommen tilbake. Mange har etterspurt oppskrifter fra meg, noe som virkelig varmer hjertet og den lille store matentusiasten som jeg er. Mat, matlaging, egenkomponerte oppskrifter og sunne varianter av både søte fristelser og hverdagsmiddag er noe jeg virkelig brenner for og som jeg virkelig vil dele med dere, og alle tilbakemeldinger, bruk av mine oppskrifter og reposter på Instagram gir meg så mye glede og inspirasjon til akkurat dette.

Så her kommer det enkle, raske, sunne, varierende, fargerike, smaksrike fristelser og oppskrifter. Like mye lørdagskos som hverdagssnacks, og det er for ALLE! Selv i den travleste hverdagen.

I fortsettelsens navn, Chiapudding med mangopuré!

Du trenger:

20g Chiafrø

80g fullfett kokosmelk

1 ss agave nektar/honning

150 g frossen mango

ønsket bær og nøtter til topping

Fremgangsmåte:

  1. Begynn med å ta ut mangoen av frysen slik at den kan bli blitt myk før du skal bruke den.
  2. Mål opp chiafrø og kokosmelk, bland godt sammen og rør inn agave nektar/honning. Smak til om du ønsker en søtere variant.
  3. Sett blandingen inn i kjøleskapet i 15-20 min til chiafrøene har trukket til seg veske og blitt en mer puddinglignende konsistens. Frøene sveller veldig i kontakt med veske så om du ønsker å spe på med nøttemelk eller vann for å få en mindre kompakt pudding er det også en mulighet.
  4. Mens blandingen godgjør seg i kjøleskapet lager du mangopuré. Mål opp ca 150g og bruk en håndmixer til du får en jevn og glatt mangopuré. Her kan du selvfølgelig tilsette søtning om du ønsker det, men jeg synes mango er søtt sm det er og lar den være naturlig søt.
  5. Fyll et glass eller ønsket skål med mango, chiapuddingen og topp det med nøtter, frø og friske bær eller frukter. en dæsj peanøttsmør er heller ikke feil her.
  6. Perfekt frokost eller dessert om du ønsker. Chiapuddingen holder seg godt i kjøleskapet over natten om du vil ha den med dagen etter.
  7. Nyt!

Ønsker alle en nydelig tirsdag og fortsettelse på uken, husk å tagg meg på instagram om du prøver en oppskrift, @bettinakojan