«Friday I’m in love»

Hvor mange forskjellig varianter av pizza kan man lage på en kveld? På Stryn tror jeg at jeg lagde 5 forskjellige typer med rester vi hadde igjen etter oppholdet vårt her oppe. For hva er vel bedre enn pizza med litt av hvert på? Det ble både pizza med havrebunn og tortillabunn, hvit pizza og vanlig rød pizza, dvs fargen på pizzasausen i bunn, og jeg tror jeg har fått meg en ny favoritt i hvit pizza med pesto og skinke. Så hvis «restemiddag» er det du skal ha, lag en pizza eller tre dal vel!


Selv om det er fem forskjellige pizzaer som ble lagd siste kvelden på Stryn, så tar jeg for meg hovedpizzaen med havrebunn og todelt fyll. Så kan jeg lage et innlegg senere med forslag til lompepizzaer. 

Du trenger:

Bunn:

ca 200g havregryn

6 egg

Salt

Pepper

Oregano

 

Fyll hvit pizza:

Crème Fraîche

Grønn pesto

Skinkepålegg

Rødløk

Mais

Blåmuggost

 

Fyll rød pizza:

Tomatpuré

Karbonadedeig (stekt på forhånd)

Rødløk

Mais

Jalapeños

Soltørkede tomater

Blåmuggost


Fremgangsmåte:

Jeg tok selvfølgelig ikke mål på denne bunnen siden vi hadde kun 6 egg igjen og jeg måtte føle meg frem, men det er ingen krise om 200g ikke holder med havregryn eller 6 egg er for lite, da tilsetter du bare mer av enten eller og du kan også spe på med vann for riktig konsistens. Ha en dyp bolle til dette og tilsett havregryn, 4 eggehviter og 2 plommer, trenger du flere egg bruker du kun hvitter.  tilsett en klype salt og pepper og bland godt, tilsett tørt eller vått etter behov. Du skal ende opp med en klebrig blanding, men den skal også kunne smøres tynt ut over et bakepapir uten problem.

Når du har fått til den konsistensen du ønsker (se bildet over, slik ble min «deig») Finner du frem en stekeplate, legger over et bakepapir og jobber fra midten og ut i kantene med deigen. Bruk baksiden av en skje eller en slikkepott. Bunnen skal være ganske tynn, ca en halv cm, men også viktig av det ikke blir hull i den og at det er jevnt fordelt. Ta litt og litt så har du mer kontroll. Bunnen skal forstekes til den er blitt hard, ca 10-15 min på 180 grader. Så kan du ta den ut og legge på fyllet du ønsker. For den hvite pizzaen blander du sammen en halv boks Crème Fraîche og en ss pesto og har på bunnen. For den røde smører du bare et lag  utover med tomatpuré, gjerne blandet med litt ketchup og tabasco. Kutt opp tilbehøret og dander på slik du ønsker. Det er ingen fasit, det er jo pizza! Når fyllet er på, setter du pizzaen igjen inn i ovnen og lar den stå til toppingen har blitt litt gyllen og osten har smeltet, ca 15 min her og. Server med en frisk salat, søtpotetfries og gjerne en dressing på Crème Fraîche og pesto, det er jo så nydelig til all slags pizza!

Nyt fredagen, gjerne med en hjemmelagd pizza, å tagg meg gjerne på Instagram (@bettinakojan) om dere tester ut oppskrifter jeg kommer med <3