Og der kom kaka! Var det noen som prøvde seg på tartar på siste innlegget? Vel uansett så håper jeg dere prøver denne kaka her! Man får jo aldri nok av banankake så hvorfor ikke lage flere? Alle har vi vår favoritt, jeg har mange og lager ofte banankakene mine forskjellig fra gang til gang, alt etter hva jeg har tilgjengelig i skap hjemme. Dette er en ny oppskrift og det er nok den beste så langt!


Du trenger:

4 modne bananer

1 egg

2 ss Kesam vanilje

1 ss Agave sirup

1 ss Sukrin gold

2 ts kanel

2 ts kardemomme

1 1/2 ts bakepulver

200 g havremel

1 – 2 never valnøtter


Mos bananene i en blender eller håndmixer, tilsett egg og kesam til en glatt blanding, rør så inn det tørre og agave sirup til en jevn deig. Når du har blandet dette godt sammen rører du inn en neve eller to med valnøtter. pass på å ikke knus dem. Smør en form du har tilgjengelig med kokosolje eller du kan bruke bakepapir. Ha blandingen over i formen, sett på en rist mitt i ovnen på 180 grader i 40-50 min, avhengig av hvor stor/dyp form du bruker. Sjekk med en stekepinne eller gaffel etter ca 30 min hvordan kaken ligger ann, den kan gjrne være litt bløt i midten, det er bare godt at kaken er litt «moist». Nyt med sjokoladepålegg lagd av sjokoladepulver eller rørte bær.

Håper det smaker, tagg meg gjerne på instagram @bettinakojan <3