Karbohydrater på kvelden er som melatonin for meg og jeg sover så godt med dette som site måltid. Så når dagene blir lange og treningene sene er det raskt , lettvint og helt perfekt med en stor bolle havregrøt.

Jeg liker å koke opp grøten, for da kan jeg spe på med veske underveis å få akkurat den tykke, kremete konsistensen jeg ønsker. Jeg koker opp på vann eller melk, da gjerne mandelmelk for den er litt søtere på smak og har mye gode næringsstoffer fra mandler.

Som mye annet tar jeg det meste på gefylen og bare smaker meg frem og prøver meg frem til jeg kommer frem til et resultat jeg er fornøyd med.


Du trenger:

60 g havregryn

2 dl mandelmelk

20 g proteinpulver, jeg bruker et fra LinusPro

1 ts kanel

1 ts kardemomme

15 g økologisk peanøttsmør/nøttesmør

1 stor toppet ss cottage cheese

Granateple

Sukrin gold

Havsalt


Jeg har havregryn, kanel, kardemomme og melk i en kjele og koker opp havregrøten mens jeg rører underveis. Ved behov tilsetter jeg litt og litt veske, om det er vann eller melk spiller forsåvidt ingen rolle, til den blir kremete. Så tar jeg den av plata når den er blitt grøt, tilsetter proteinpulveret og rører godt. Ser jeg her at den blir litt tørr tilsetter jeg enda en skvett veske og blander godt. Ha grøten over i en skål, topp med en stor skje cottage cheese, nøttesmør, granateple og til slutt litt Sukrin gold og en dæsj havsalt. Søtt og salt, prima!

 

<3