Jeg har innført kjøttfri mandag og er i dag på min andre mandag uten kjøtt. I lang tid har jeg spist kjøtt hver dag, men har mer og mer lagt merke til bevegelsen #meatfreemonday. Jeg har også venner som er både vegetarianere og veganere og jeg vil også gjøre det jeg kan for å være en del av en bedre planet.

homebanner112

Hvorfor kjøttfri?

Det er mange grunner til å velge et lavere kjøttkonsum. For det først er det miljøet og klimakrisen. Å velge kjøttfri en dag i uken reduserer klimagassutslipp da 15% av de globale klimagassutslippene kommer fra husdyrhold. En annen grunn er kampen mot sult. For å produsere en kilo kjøtt trenger du opp til 12 kilo korn, noe som kunne blitt brukt til noe «bedre», som sultforebygging.

Grunnene som flere gir for å kutte ut kjøtt blir ofte konsentrert rundt helse og miljø. Men mange ser det også fra en annen vinkel; den mest åpenbare grunnen til å ikke ta noen annens liv for smakens skyld, er nettopp respekt for denne andre. Tenk på dyrene ved å spise mindre kjøtt og bidra til et steg i riktig retning når det kommer til hvordan disse blir behandlet i tiden på jorden.

En bonus ved å innføre en kjøttfri dag i uken er det økonomiske aspektet ved dette, da å velge vegertarisk mat er et rimeligere alternativ til kjøtt samt at det frigjør penger til økologisk og dyrevennlig mat. Jeg kommer til å fortsette å spise kjøtt de andre dagene, men en dag i uken med mer grønnsaker og frukt er bare sunt for kroppen. Pluss at for min del gir det meg muligheten til å utvide matlagingskunnskapene mine, være kreativ til andre retter og alikevel kunne gi kroppen nok proteiner, karbohydrater og fett i form av andre råvarer.

Med andre ord: godt for kroppen, dyrene og naturen

gothenburg-students-for-meatfree-mondays

 

Les mer om dette på:
http://www.meatfreemondays.com/about/
http://www.meatlessmonday.com/about-us/
http://www.dyrsrettigheter.no/vegetar/mat-for-fremtiden/