God lille lørdag!

Planen var jo å få et system på denne bloggingen, men enn så lenge går jeg rundt med en haltene iphone 4 i en liten uke til, og en blogg uten bilder går jo bare ikke, så bær med meg litt til.

Tenkte derfor dele en gammel oppskrift på mandelbrød med dere, denne er og blir en favoritt og desidert det beste brødet jeg vet om per dags dato. Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber, og med så mange gode egenskaper er mandelmel perfekt å bruke i brødbakst.

20140507-214245.jpg

Oppskrift

5 egg
1 dl gresk yoghurt 2% fett
100 g mandelmel
20 g fiberfin
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 ts salt

20140507-214512.jpg

Bland alle tørrvarene, yoghurt og 3 egg til en litt tørr deig. Pisk eller rist 2 eggehvitter til hvitt skum og rør forsiktig inn. Kle en brødform med bakepapir eller olje, helle røren over og stell midt i en forvarmet ovn. Stek på 175 grader i 30-35 minutter.

20140507-214954.jpg

Nyt brødet til frokost med et deilig pålegg som ost, syltetøy eller peanøttsmør, eller som tilbehør til en salat.

 

Ha en fin onsdag